Pullatakina (maidoton)
1/2 l Vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl jauhettua kardemummaa
1 kananmuna
n. 900 g (n. 14 dl) vehnäjauhoja
200 g leivontamargariinia
paistoinkestävää marmeladia esim. omena tai mustikka
tai vaikka vanilija kreemiä :)
Liota hiiva haaleaan veteen. Lisää muna, sokeri, suola, kaardemumma,
jauhot ja pehmeä rasva.
Alusta taikina tasaiseksi ja anna
sen kohota lämpimässä paikassa, niin kauan että
taikina on kaksinkertaistunut.
Kaaviloi kohonnut taikina1cm paksuiseksi levyksi.
(Voit myös puolittaa taikinan ensin.)
Merkitse puoleen taikinasta ympyrät.
(itse olen käyttänyt lasia tai kahvikuppia.)
Laita jokaisen ympyrän keskelle marmeladia.
Taita taikinan toinen puolikas päälle ja ota muotilla.
(Eli esim. kahvikupilla)
Pyöreitä kakkuja niistä kohdista missä
sose näkyy kohonneena kohtana.
Paina reunat kiinni.
Kuumenna rasva, voit tehdä leipätestin
testatakseni onko rasva tarpeeksi kuumaa
(laitan loppuun ohjeen leipä testiä varten.)
Keitä munkit kullanruskeiksi.
Valuta ne talouspaperin päällä.
Pyöritä sokerissa.
Leipätesti: Tiputa öljyyn tai munkkirasvaan pala vaaleaa
leipää. Kun se on minuutin keittämisen jälkeen saanut
kauniin kullanruskean värin, on öljy oikean lämpöistä.
HUOM! jos rasva alkaa savuttaa on se
aivan liian kuumaa!

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti